Arrested Development
Dom omladine Beograda
11. jun 2011.

13. jun 2011.

 
 
 
  Šta ukratko reći o koncertu? Bila su to dva sata puna radosti - radosti publike, radosti muziciranja i radosti same grupe.

Dugo nisam čuo za grupu Arrested Development, iako su žarili i palili listama sa svoja tri hita "Tenneessee", "Mr. Wendal" i  "People Everyday". Njihov prvi album 3 years, 5 Months and 2 Days in Life Of... (1993), na kome se nalaze gore pomenuti singlovi, bio je mešavina onog najboljeg u hip-hopu, afričkom zvuku, soulu, funku i rocku.
Na žalost posle drugog, mlako primljenog albuma Zingalamaduni (1994) grupa je postojala još dve godine i raspala se. Vodeći ljudi u bendu Speech i  DJ Headliner, otišli su svojim putevima.



Grupa je ipak obnovila rad 2006. godine bez DJ Headlinera i iste godine objavila album Since The Last Time (koji se negde pojavio čak dve godine kasnije). Snimajući dalje, grupa je izuzetno koncertno aktivna posebno u Evropi i Japanu, pa je tako na kraju svoje evropske turneje posetila i Beograd.
Šta ukratko reći o koncertu? Bila su to dva sata puna radosti - radosti publike, radosti muziciranja i radosti same grupe.
Instrumentalisti su bili besprekorni (sa postarijim gitaristom u kaubojskim čizmama koji je sve fascinirao svojim deonicama). Ritam sekcija je bila inventivna i besprekorna (imali su i mogućnost da se malo više pokažu publici u jednom solo jamu). MC  je bio izuzetno inspirativan, a šta  tek reći za dva ženska člana?
Taša, sa svojom impozantnom pojavom i izuzetnim vokalom, ostavljala je publiku bez daha svojim glasovnim mogućnostima. Iša je svojim specifičnim plesom i vokalnim deonicama predstavljala fantastični fokus cele grupe. Ni jednog trenutka mirna, ona je zavodila i na kraju zavela beogradsku publiku. Njen završni ples sa maramama je doveo publiku do delirijuma.



Naravno maestro je bio Speech koji je poveo publiku na putovanje koje je obuhvatalo 20 godina. Pored udarnih hitova "Tenneessee", "Mr. Wendal" i  "People Everyday", bili su tu i "Miracles", "Ease My Mind", "Beautiful People Around The World", "Rainin Revolution", "Since the Last Time"...
Takođe bili su tu i semplovi i pevanje delova pesama grupe 4 Non Blondes ("What’s Going On"), Bob Marley ("Three Little Birds") i Grandmaster Flash and The Furious Five ("The Message").

Ceo koncert je protekao u izuzretno dobrom i pozitivnom raspoloženju, a grupa je dala svoj maksimum. Posebnu čar dala je i članica grupe koja je delila osveženje članovima i postavljala set liste. Ta godspođica srce nam je ukrala!
Dakle dva sata puna energije, pozitivnih vibracija i odlične muzike prodrmali su publiku Doma Omladine. Do sledećeg puta!

Fotografije sa koncerta

tekst - slobodan vlaketić
fotografije - nebojša mićković

 
 

koncerti


The Cult

Beogradska Arena
04.06.11.




Diorama
Dom omladine Beograda
21.05.11.




Jarboli
Dom omladine Beograda
13.05.11.




No Age
Dom omladine Beograda
20.04.11.




Chinawoman
KC "Grad"
16.04.11.




Svi na pod
Dom omladine Beograda
16.04.11.




Tricky
Dom omladine Beograda
08.04.11.




Manu Chao
Dom sportova Zagreb
04.04.11.